Wisseling van pioniers

Zoals velen vast gemerkt hebben staat er een nieuwe pionier achter Taizé in Amsterdam: Arjette Kuipers. Als de voorzitter (Stacey) er niet is, dan neemt de pionier haar taken waar als vice-voorzitter. Een korte introductie:

“Hallo, ik ben Arjette Kuipers, woonachtig in Amsterdam Noord en het is me een eer om Taizé in Amsterdam te gaan ondersteunen.

Ik heb Nederlands gestudeerd in Leiden en 4 jaar theologie aan de PThU. Ik ben twee keer in Taizé (fr) geweest en vind veel inspiratie in deze traditie en in de mooie muziek. Muziek maken is belangrijk in mijn leven: ik speel viool en gitaar en ik zing. Sinds een paar jaar schrijf ik eigen liedjes en treed ik hiermee op.

Ruim 3 jaar ben ik inmiddels werkzaam als pionier voor Zinnig Noord, waar ik mij bezig houd met stiltewandelingen, de IJgensinnige Bende (voor ouders en kinderen) en cursussen over o.a. creativiteit en kloosterspiritualiteit. Het werk voor Zinnig Noord en T’dam ga ik combineren en dat wordt een mooie uitdaging. Omdat ik veel minder uren heb dan Linda (8 ipv 18), zal mijn rol ook anders zijn. Meer ondersteunend op verzoek, in nauwe samenwerking met het kernteam. Nog meer dan vroeger zullen we samen met alle betrokkenen Taizé in Amsterdam dragen. Ik heb er alle vertrouwen in!”