Verslag Lustrumviering – 5 jaar Taizé in Amsterdam!

Wat was het geweldig! Wij hebben er van genoten, jij ook?! Wat een aandacht voor iets wat zo klein begon. We hebben genoten van de prachtige, ontroerende, soms emotionele quotes en verhalen die we hebben mogen delen met elkaar.

Aan deze Lustrumviering (5 jaar Taizé in Amsterdam) werkten veel mensen mee. Er was een klein koor opgezet onder leiding van Philip Wintrip, die deze ook zelf dirigeerde. We zongen onder begeleiding van Maurits op de gitaar en Pieter, Simone en Geert-Jan speelden op viool, fluit en klarinet. Gerben zong enkele solo’s. Er hing een goede sfeer van plezier, rust en stilte.
Na de dienst stond er nog een heel programma voor de boeg! Om te beginnen werd gezamenlijk een toast uitgebracht voor Taizé in Amsterdam en haar Lustrum. Vijf jongeren hielden een speech over hun ervaringen bij de groep waarbij ieder van hen een van de afgelopen jaren representeerde. Bij wijze van verassing werd toen lof geuit voor Linda met een speciale videoboodschap van Henk Makkinga en een cadeaubon. Gerben presenteerde ten slotte een fotoalbum met mooie kiekjes van 5 jaar Taizé in Amsterdam.
Toen was het tijd om de taart aan te snijden! Er was een grote Taizétaart bestelt voor deze gelegenheid, genoeg voor 70 personen. Hij kwam helemaal op en tussendoor werden er ook lekkere hapjes geserveerd door Lisa.
Linda liep vervolgens naar een canvas om daar een ritueel te doen met alle aanwezigen. Op dit canvas was een grote hand geschilderd, iedereen mocht met verf zijn hand op dit canvas zetten. Samen vormt dit een boom met handen.

Wat hebben we genoten! Het was geweldig. Ik denk dat de mensen die niet geweest zijn, heel veel gemist hebben, er was niet alleen veel te beleven, maar ook door de gezelligheid, contacten met anderen, het plezier. Dus degene die dit lustrum hebben gemist: tot over 5 jaar!? ☺