Verhaal halen! (bier en bejaarden 2.0)

Wat kun je leren van iemand van 80+? Wil je samen met andere jongeren werken aan een mooi creatief resultaat?

In 2019 komen we met een nieuwe versie van Bier en bejaarden: Verhaal halen in West: verhalen van ouderen verbeeld door jongeren

Wat ga je doen? We koppelen je aan een (eenzame) oudere in Amsterdam West. Net als bij Bier en Bejaarden krijg je eerst een training hoe je op een goede manier in gesprek kunt gaan. We gebruiken een methode met kant-en-klare gespreksvragen, waaruit je zelf een thema kunt kiezen.

In maart en april ga je 2 of 3 keer op bezoek bij de oudere. Ondertussen denk je vast na over een creatieve vorm, want: we dagen je uit om het verhaal van de oudere te verbeelden in een kunstvorm (collage, filmpje, gedicht, liedje, storytelling, etc). Zo kan de oudere zijn/haar verhaal en levenslessen doorgeven aan een nieuwe generatie. Maak je geen zorgen: we begeleiden je bij het kiezen van je kunstvorm en de uitwerking. In mei voegen we alles samen tot een coole eindpresentatie!

Wil je meedoen of meer informatie? Of wil je helpen organiseren? Neem contact op met Evert Kaai, de stagiair (06-17791169) of Arjette Kuipers, de nieuwe pionier (06 28307489)