Broederbezoek Taizé in Amsterdam

Bezoek Taizébroeders aan Amsterdam – Zaterdag 18 november

Broeder Sebastiaan en broeder Jasper uit Taizé in Frankrijk brengen een bezoek aan Nederland! Op zaterdag 18 november in de middag én avond bezoeken zij Amsterdam.

13:30 Welkom in de Boomkerk
14:00 Middaggebed
14:30 Bijbelinleiding door een broeder
15:00 Gesprek in kleine groepjes
16:00 Thee en ontmoeting
16:30 Workshops:

  • Song practice: Onder leiding van Pieter Rijsdijk en Gerben Groeneveld nemen we de liederen door voor de viering deze avond. Sopraan, alt, tenor en bas, alles komt voorbij! Zing je mee?
  • Jeannette Noëlhuis is een leefgemeenschap in Amsterdam Zuidoost, waar een aantal Nederlanders samenwonen met ongedocumenteerde migranten. Onze levensstijl is gebaseerd op eenvoud, gastvrijheid, gebed en directe actie voor een betere samenleving en ontstaan vanuit de Catholic Workerbeweging. Kom luisteren en meepraten met Margriet Bos over deze manier van leven!
  • Het Kleiklooster is een gastvrije en spirituele plek in de Bijlmer, met elke avond een avondgebed. In de liturgie wordt het Taize leesrooster gebruikt en de liederen gezongen. In deze workshop vertelt Aart de Bonte meer over het avondgebed en gaan we zelf ook nadenken over het verrijken van de liturgie met bijvoorbeeld zelfgeschreven gebeden en vormen van meditatie.
  • Advent/Kerstkaarten maken: Kerst en advent staan weer voor de deur. Wil je graag van Yorinde Eijs leren hoe je mooie kaarten kan maken met behulp van naald en draad? Dan is deze creatieve workshop gemaakt voor jou!
  • Pelgrimage wandeling. Altijd al nieuwsgierig geweest naar kerkelijk Amsterdam west? Samen met Guido Attema wandel je door deze wijk en zal hij vertellen over o.a. schuilkerken en plekken van rust. Hou je van wandelen en nieuwe delen van een stad te ontdekken? Dan is dit een aanrader.
  • Koken en ontmoeting met vluchtelingen: Ontmoet vluchtelingen, afkomstig van AZC’s en opvanghuizen in Amsterdam. Leer elkaar spelenderwijs kennen, dwars door taal- en cultuurbarrières heen, door samen de avondmaaltijd in de Nassaukerk voor te bereiden, te koken onder leiding van Philip Wintrip en spelletjes te spelen.

18:00 Vertrek naar de Nassaukerk
19:00 Avondeten
20:30 Avondgebed
21:00 Koffie, thee, hapjes, drankjes en ontmoeting

Zeg het voort
Hóe mooi zou het zijn om met zoveel mogelijk nationaliteiten en (kerkelijke) gezindtes samen te komen en te bidden! Wil jij daarom ook jouw vrienden, kennissen, buren, (geloofs)gemeenschappen ed. uitnodigen? Zo kan het een Taizé-ervaring voor iedereen worden!

Help mee
Het organisatieteam voor deze dag is klein. Wil jij ook meehelpen? Meld je dan alsjeblieft aan! Met elkaar zorgen we voor een onvergetelijke ontmoeting in Taizé-stijl.

Kinderen
In de programmering is er rekening gehouden met kinderen. Zowel tijdens de Bijbelinleiding als tijdens de workshops is er begeleiding aanwezig.

Bakken
Tijdens het thee-moment om 16:00 willen we graag zelfgebakken of zelfgekochte taarten, cupcakes, koekjes en ander lekker serveren. Doe jij mee? Geef dan bij je aanmelding aan wat jij mee kunt brengen.

Koor
Ken je de Taizé liederen goed of leer je makkelijk een nieuw lied? Geef je dan op voor het koor en zing mee op 18 november tijdens het middag en avondgebed. De repetities vinden plaats op zaterdag 4 november van 12.00 – 14.00, incl. lunch en op vrijdag 10 november van 18:30 – 22:00, incl. diner. Op 18 november vindt de generale repetitie plaats van 11.00 – 13.00 incl. lunch. Meedoen betekent dat je bij de repetities aanwezig bent en een half uur voor aanvang van het gebed klaar zit in de kerk.

Route
Locatie: Boomkerk
Admiraal de Ruijterweg 406
Vanaf station Sloterdijk
Tram 12 (halte Wiltzanghlaan)
Vanaf Amsterdam Centraal
Bus 21 (halte Bos en Lommerweg)

Locatie: Nassaukerk
De Wittenkade 111
Van en naar Amsterdam Centraal
Bus 18 & 21 (halte Nieuwe Willemstraat)
Bus 22 (halte Nassauplein)
Van en naar station Sloterdijk
Bus 22 (halte Nassauplein)

Kosten
Om de kosten voor deze dag te drukken, vragen wij een bijdrage van €7,50 per persoon.
0-3 jaar: gratis, 3-12 jaar: €2,50. We verzoeken jou vriendelijk om dit bedrag vóór 1 november digitaal bij je aanmelding te voldoen.

Meld je aan
Meld je via ons online aanmeldingsformulier, vóór woensdag 1 Nadat je je hebt aangemeld én hebt betaald, ontvang je op zaterdag 18 november bij het welkom om 13:30 in de Boomkerk je Mealticket en Workshop ticket.